Historie van de EHBO vereniging Lunteren

De EHBO Vereniging is opgericht op 6-1-1976.Tot die tijd oefenden een aantal leden van het Rode Kruis Ede in het gebouw van de Protestante Bond aan de Dr. Kimmijzerlaan. In 1975 werd besloten deze groep op te heffen. Dit was de aanleiding om een EHBO Vereniging op te richten.
 
De toenmalige directeur van het postkantoor de heer E.Bod werd om advies gevraagd. Hij was namelijk districtsbestuurder van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Na enkele gesprekken was het zover: de EHBO Vereniging werd opgericht en sloot zich aan bij de Koninklijke Nederlandse vereniging voor EHBO.
 
De eerste voorzitter was de heer T. Borren, die zich met hart en ziel heeft ingezet voor de Vereniging. Er werd gestart met een groep van 14 mensen. Het materiaal wat tot dan toe gebruikt was, werd geschonken aan de nieuwe vereniging. Er werd wel van gebouw gewisseld. De eerste jaren werden de lessen gegeven in het Groene Kruisgebouw aan de Wilbrinkstraat. Daarna is er nog wel eens van les lokatie verhuisd. Vrijwel meteen werd er gestart met een opleidingscursus EHBO en zo groeide de vereniging uit tot de huidige vereniging, die ruim 90 leden telt.
 
Lid worden
   
Meer informatie? Klik hier